Un recer invulnerable

En aquests moments tan difícils que estem vivint El Baluard vol, primer de tot, solidaritzar-se amb totes les persones que han perdut éssers estimats i amb aquelles altres que estan patint els efectes perniciosos de la pandèmia que està trasbalsant el món sencer. El més sincer escalf per a tots ells, i un desig fervorós que aviat pugui tornar la normalitat a les nostres vides; una nova normalitat que probablement serà més preuada i valorada del que ho havia estat fins ara. Malauradament, diuen alguns escriptors, filòsofs i analistes, només cataclismes humanitaris com l’actual són capaços d’obrir-nos els ulls i fer-nos adonar de moltes certeses que semblaven oblidades. La nostra mirada es torna més humil, més atenta, més reflexiva. La història, l’eclosió de les malalties i la seva propagació, ens recorden la nostra essencial vulnerabilitat.

Des d’aquest modest espai que estima els llibres i la literatura, i la cultura en general que és El Baluard, us animem en aquest confinament necessari però també segurament feixuc en alguns moments a gaudir, més que mai, del plaer de la lectura; o a descobrir-lo, si és el cas. Moltes vides encara desconegudes, molts personatges fascinants, pàgines plenes de saviesa, ens esperen impacients per enriquir i millorar la nostra quotidianitat. Shakespeare, a qui se l’ha anomenat ‘l’inventor de l’humà’, ens va ensenyar no tan sols l’art prodigiós de la paraula, sinó també a nodrir les nostres quimeres per atrevir-nos a convertir els somnis i els anhels en aparença més estrafolaris en realitats. Gràcies als escriptors, a les seves obres, als mons que hi habiten, podem sentir-nos una mica immortals.

Per això, us convidem més que mai a entrar en aquest recer plaent i invulnerable a la tirania del temps que és la lectura, l’encontre amb els llibres, el batec literari. El Baluard us acull, avui com sempre, perquè us hi sentiu com a casa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.