Retorn d’El baluard

Després d’un llarg període d’inactivitat, El baluard torna amb il·lusió renovada però amb el mateix esperit intacte de devoció a la literatura i a les altres arts amb les que hi manté una relació fèrtil i enriquidora: el periodisme cultural en el seu vessant més literari, el teatre i el cinema d’autoria o de font literària.

Els qui duem a dins aquest dolç i absorvent verí sabem que no hi ha remei per pal·liar els seus irreversibles efectes. Ella, la gran dama de mil cares, l’amant inesgotable i eterna, no t’abandona mai, no et deixa a la intempèrie, no accepta l’oblit ni la claudicació.

La literatura dóna vida i escalf permanents al nostre particular baluard. Infinitat de pàgines escrites que són testimoni de vides, de moments i d’indrets que no moren mai, habiten entre aquestes sòlides i ancestrals parets mestres. El seu ressò ens acompanya en tot moment, ens manté sorprenentment vius i amatents.

L’objectiu d’El baluard és ben humil i alhora  ambiciós, i així procurarem servir-lo: acostar al nostre lector i seguidor el món dels llibres, dels escriptors, de les obres escrites, audiovisuals o escenificades que duen aquella empremta que ens captiva.
No és la immediatesa ni la darrera actualitat el que ens mou, malgrat que aquesta no es pot descuidar, sinó el criteri de qualitat o d’interès atemporal que El baluard entèn i adopta com a guia per al llarg i apassionant camí que ens espera.

No Comments Yet

Leave a Reply